اویویند فالستروم، نقاش، فیلمساز، مستند ساز پرکار متولد 1928 در سائوپائولو[2] برزیل. آغاز دهه 1930، دهه ای که مسلک های اشتراکی همچون ناسیونالیسم نژادی، سوسیالیسم انقلابی[3] و برنامه ریزی دولتی در غرب گسترش یافت. او تا سال 1939 در برزیل زندگی کرد. در سن 10 سالگی به سوئد سفر کرد تا تابستان را در کنار خانواده سپری کند. شروع جنگ جهانی[4] دوم باعث شد فالستروم نتواند به برزیل برگردد و تا پایان جنگ در این کشور ماند. در این دوره، فالستروم به دلیل درخواست دولت برای خدمت سربازی، تابعیت سوئدی را پذیرفت. پس از جنگ جهانی دوم، تحصیلات عالی خود را در دانشگاه استکهلم در سال 1952 آغاز کرد، سپس سفر به اروپا، برگزاری تئاتر و شعر، ترجمه و روزنامه نگاری برای مطبوعات سوئد و سپس نویسندگی وفعالیت در حوزه نقد آغاز شد.
Tagهنر
آلبرتو جاکومتی – قسمت پنجم و پایانی -آثار آلبرتو جاکومتی
نخستین آثار جاکومتی به خوبی نشان میدهد که وی با هنر بدوی و پیش از تاریخ آشنا بوده و به مجسمههای افریقایی و هنر کهن گرایش داشته است و همچون دیگر هنرمندان از درون هنر اقوام غیر اروپایی، نوعی ساختار آرمانیشده را بکار میبرد.
آلبرتو جاکومتی – قسمت چهارم
آلبرتو جاکومتی پیکرهساز، نقاش و شاعر در سال 1901 در دهکده استمپا، در مرز سوئیس و ایتالیا، در دره تنگ میان کوههای سربه فلک کشیده که سه ماه از سال، خورشید در آنجا دیده نمیشود، از پدری نقاشِ نسبتا موفق پست امپیرسونیسم و مادری روشنفکر و مدبر، به عنوان اولین فرزند خانواده شش نفریاش متولد شد.
آنیش کاپور – قسمت چهارم و پایانی – آثار آنیش کاپور
آثاری که همزمان هم مجازی است هم بصری، هم حرکتی است هم بازنمایانه.
آنیش کاپور – قسمت سوم
آنیش کاپور هنرمند هندیالاصل که فعالیت خود را از انگلستان پی گرفت و در روش خاص خود از آمیزش در شیوه هنر بیپیرایه و هنر مینیمال بهره جست. شهرت او در دهه 1990 به اوج رسید.
آنیش کاپور – قسمت دوم – هنر مفهومی و مجسمه سازی
در زمینه مجسمهسازی معاصر نیز در خلال سالهای دهه 1960، تحولات بنیادینی به وقوع پیوست؛ بسیاری هنرمندان از پایان دهه 70 وارد ماجراجوییهای بیانتهایی در بهرهگیری از امکانات و استراتژیهایی شدند که رسانهها معرفی کرده بودند یا با آنها شناخته میشدند
آنیش کاپور – قسمت اول – هنر مفهومی
هنرمندان مفهومی، انگارها و اطلاعات مورد نظرشان را به مدد مواد گوناگون و ناهمخوان همچون: مقاله، عکس، نمودار، نقشه، فیلم سینمایی یا ویدیویی و نیز از طریق زبان گفتاری به مخاطبان انتقال میدهند که در آن مشارکت ذهنِ تماشاگر را بیش از چشم و عاطفهی او میطلبد.
مولفههای هویت در آثار رابرت گابر- قسمت ششم و پایانی
آنچه میتوان به عنوان ارتباط هویت و آثار وی اشاره کرد، منطبق بر تعاریف هویت از دیدگاه روانشناسی وجامعهشناسی است. به نظر میرسد وی سعی نموده تا با آنچه از نظر فرهنگی، مذهبی و سیاسی در دوران زندگیاش و به خصوص کودکی روزگار گذرانده، همگی را در آثارش به عرصه نمایش گذاشته است.
مولفههای هویت در آثار رابرت گابر- قسمت پنجم
نظام ارزشی که ظهور مدرنیسم را باعث شده بود از همان مراحل آغازین در حال از همپاشی بوده است ، بسیاری از مجموعهداران به سوی شهر نیویورک که به عنوان مرکز ثقل تبادلات آثار هنری بود، جذب شدند.بسیاری از هنرمندان اروپایی که مورد علاقه آنها بودند در واقع کسانی بودند که بالاجبار به نیویورک مهاجرت کرده بودند
مولفههای هویت در آثار رابرت گابر- قسمت چهارم
در ادامه برای بررسی مولفههای هویت در آثار هنرمند مورد نظر، ابتدا به زندگی و سبک کاری وی پرداخته میشود و به سبب تاثیر دوران کودکی وی بر آثارش، شرح کاملی ازین دوران ذکر میگردد.